Alppipaimenen lounas:
1rkl voita
1dl palvikinkku kuutioita
1dl sipulikuutioita
2dl makaroonia
15g raastettua appenzeller-juustoa
15g raastettua tilsister-juustoa
15g raastettua parmigianoa
1/2 rkl persilijaa
Keitä makarooniksi al denteksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta keitetyt makaroonit kylmässä vedessä (itse en kyllä tätä tehnyt)
Kuumenna pannu keskilämmöllä, sulata voi ja lisää sipuli ja kinkku (itse käytin makkaraa) kääntele aineksi 2-3min niin että makaroonit lämpiävät.
lisää juustot ja sekoita niitä nostellen(itse käytin vain emmentalia koska lähikaupassa ei muuta ollut). Valmis!
Omenapiirakka:
4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
omenoita viipaleina
sokeria
kanelia
Uuni 225 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy.
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
omenoita viipaleina
sokeria
kanelia
Uuni 225 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita, ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. (itse luin väärin ja olin lukevinani että ota kupillinen taikinaa talteen. mistä lie sn repäsin. siksi hieman erikoisen näkönen omenapiirakka)
Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja
Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.