Törmäsin K-Ruoka-lehden 1/17 lehdessä kaikkien kasvisruokien joukossa tähän "Hiihtäjän herkuun". Itse tavallaan tykkäsin, mutta teinköhän jotain väärin. Makarooneista tuli ylikypsät, joten suosittelisin keittämään pastapussin ohjeen mukaan aldenteksi, eli muutaman minuutin vähemmän kuin pastapussissa. Chiliä olisi saanut mielestäni olla taas enemmän, eli sopii myös ihmiselle joka ei ihan hirveesti chiliä syö. Myös hämäännyimme, kun keittojuureksissa oli 2ps ja 200g, että onko se niin etä 2x200g vai yhteensä 200g. Meille tuli kasviksia liikaa, eikä keittoon jäänyt juurikaan nestettä.
Ohjeessa lukee että annos kuudelle, me teimme tuplana.
Ohjeessa lukee että annos kuudelle, me teimme tuplana.
Ainekset (6 annosta)
1,2l vettä
2 lihaliemikuutiota (itse btw laitoin fonduen ja epähuomiossani vain 1:n)
2 valk.sipulinkynttä
1 punainen chili
1/4 rouhittua mustapippuria
2ps (200g) pakaste keittojuureksia
1dl (50g) sipulikuutioita (pakaste)
500g siskonmakkaroita
150g gnocchipastaa
2rkl tomaattisosetta (itse laitoin purkin pyreetä)
Tuoretta persiliaa
1.
Lisää vesi, lihaliemi, valkosipuli, mustapippuri ja chili (ohje neuvoo poistamaan chilin sisuksen.)
2.
Lisää keittojuurekset, sipulit ja puristele siskonmakkarat keittoon.
3.
Kun keitto alkaa kiehua, lisää pasta ja tomaattipyree. Ohje neuvoo keittämään hiljalleen 15min, mutta omasta mielestäni tosiaan voi vähemmänkin.
Ripottele päälle persiliaa.
Reseptissä näköjään lukeekin, että tarjoile keitto heti, koska pasta jatkaa kypsymistään ja sakeuttaa keittoa. Joten varsinkin jos on tarkoitus syödä useampana päivänä, kannattaa keittää ehkä Al'denteksi.
Tämä sekä tulevat suolaiset reseptit tulee kootusti tänne!
Saa kommentoida mitä mieltä olitte tästä :)
Herkullista hetkiä!
Ei kommentteja
Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.